تصور کنید قرار است در تاریخ 3 مرداد، آزمونی را راس ساعت 9 صبح شروع کنید. مدت این آزمون 10 دقیقه است. شاگردانی که با تاخیر به آزمون وارد می شوند را هم می پذیرید. ولی ساعت 10 آزمون به پایان می رسد و بعد از آن کسی اجازه پاسخگویی به سوالات را ندارد..

تنظیمات زمانبندی آزمون LMS، دقیقا همه سناریوهایی را که برای زمان بندی یک آزمون حضوری در نظر دارید، برایتان فراهم می کند. شما می توانید برای آزمون LMS یک زمان باز شدن و بسته شدن به معنی مجاز بودن شاگرد برای دسترسی به آزمون در آن بازه زمانی تعریف کنید. (در مثال بالا، از 9 صبح تا 10 صبح). اما این کافی نیست! علاوه بر آن، با تعیین یک محدودیت زمانی، مشخص می کنید هر شاگرد چند دقیقه اجازه دارد در آزمون حضور داشته باشد (در مثال بالا، 10 دقیقه). به این ترتیب، آزمون LMS را به یک آزمون زمان دار تبدیل کنید.

حتما در آزمون حضوری تجربه کرده اید که شاگردانی تا آخرین لحظه در امتحان می مانند و به راحتی حاضر نیستند برگه های خود را تحویل دهند. مراقب امتحان ممکن است برگه را از زیر دست شاگرد بکشد، یا با اعلام پایان زمان، زمان مختصری برای مرور و جمع بندی در اختیار او قرار دهد یا به هیچ وجه پس از پایان زمان، برگه را تحویل نگیرد!

در تنظیمات زمان بندی آزمون آنلاین، دقیقا همانند آزمون حضوری، چند سناریو برای پایان محدودیت زمانی آزمون دارید؛ می توانید مشخص کنید که دقیقا پس از پایان محدودیت زمانی، آزمون شاگرد تحویل داده شود؛ یا زمان اندکی (که خودتان مشخص می کنید.) جهت جمع بندی سوالاتی که پاسخ داده اند در اختیار شاگرد قرار گیرد؛ یا اینکه در صورتی که پیش از پایان زمان، آزمون تحویل داده نشد، اصلا آزمون از شاگرد تحویل گرفته نشود.

با این نوشته همراه باشید تا با چگونگی تنظیم زمان بندی آزمون آنلاین و اعمال شیوه های تحویل گیری آزمون از شاگرد، پس از پایان محدودیت زمانی آزمون LMS آشنا شوید.

تنظیم زمانبندی آزمون LMS:

بعد از تنظیمات بخش عمومی آزمون، نوبت به تنظیم زمان بندی آزمون آنلاین می رسد.

هر کدام از بخش های تنظیمات ممکن است بسته باشد. اگر این قسمت بسته بود با استفاده از فلش کنار آن می توان آن بخش را باز یا بسته کرد.

زمان بندی آزمون آنلاین
زمان بندی آزمون آنلاین

برای هر آزمون می توانید زمان باز شدن و بسته شدن آزمون و محدودیت زمانی حضور شرکت کنندگان در آزمون را تنظیم کنید. برای تنظیم هر کدام از زمان ها، تیک فعال سازی کنار هر مورد، را بزنید تا امکان ویرایش آن فراهم شود. هم چنین می توانید هر کدام از موارد را با برداشتن تیک فعال سازی، غیر فعال کرده و زمانی برای باز یا بسته شدن آزمون یا محدودیت زمانی در نظر نگیرید.

در زمان باز شدن آزمون و بسته شدن آزمون کادرهایی مشاهده می شود که از چپ به راست به این صورت است:

1- روز به عدد  2- ماه به اسم یعنی حروف  3- سال به عدد  4- ساعت  5- دقیقه

می توانید هر کدام را به دلخواه و بسته به زمان بندی آزمون آنلاین خود تنظیم کنید.

مواردی که در زمان بندی آزمون آنلاین قابل تنظیم هستند، عبارتند از:

زمان باز شدن آزمون:

با درج تیک فعال سازی در مربع کنار این گزینه، زمان باز شدن آزمون را مشخص می کنید. تنها پس از فرا رسیدن این زمان، شاگردان امکان ورود به آزمون و مشاهده سوالات و شروع آزمون را دارند. در واقع آزمون باز شده و تا پیش از بسته شدن می توانند در آن شرکت کنند.

زمان بسته شدن آزمون:

با درج تیک فعال سازی در مربع کنار این گزینه، شاگردان پس از این زمان دیگر امکان ورود به آزمون و شرکت در آن را ندارند. در واقع همانطور که از اسمش پیداست آزمون برای شاگردان بسته می شود.

دقت داشته باشید زمان باز شدن آزمون و بسته شدن آن به معنی زمان آزمون (محدودیت زمانی آزمون) نیست. بلکه تنها محدوده زمانی که آزمون برای شاگرد باز است و می تواند وارد آن شود و شروع به پاسخ دهی به سوالات کند را مشخص می کند. چنانچه می خواهید شاگرد مدت محدود و مشخصی اجازه دسترسی به سوالات و پاسخ دهی به آنها را داشته باشد، لازم است محدودیت زمانی را تنظیم کنید:

محدودیت زمانی:

با درج تیک فعال سازی در مربع کنار این گزینه، زمان مشخصی را برای آزمون و پاسخ دهی به سوالات آن مشخص می کنید و به این ترتیب آزمون را زمان دار می کنید.

در صورتی که آزمون محدودیت زمانی داشته باشد، مدت زمان آزمون، پیش از شرکت در آزمون برای شاگرد نمایش داده می شود. هم چنین هنگام آزمون شاگردان یک پنجره شمارش معکوس را مشاهده خواهند کرد که زمان باقی مانده آزمون را برایشان نمایش می دهد. برای تعیین اینکه پس از پایان محدودیت زمانی آزمون، چه اتفاقی رخ دهد (به صورت خودکار تحویل داده شود یا مهلت اندکی داده شود یا اصلا پذیرفته نشود، لازم است وقتی زمان به پایان می رسد را تنظیم کنید.

بگذارید با یک مثال این مورد را شفاف تر کنیم. برای یک آزمون مدت باز بودن آزمون (فاصله بین زمان باز شدن آزمون و زمان بسته شدن آزمون) 5 ساعت تعیین شود، اما محدودیت زمانی آزمون (مدت زمانی که هر شاگرد مجاز است به سوالات آزمون دسترسی داشته باشد و به آنها پاسخ بدهد)30 دقیقه باشد. این بدین معناست که شاگرد در این 5 ساعت هر زمان بخواهد می تواند در آزمون شرکت کند و محدودیت زمانی 30 دقیقه از زمان ورود و شرکت او در آزمون، محاسبه می شود.

توجه: در صورتی که آزمون حساسی طراحی می کنید و می خواهید راه های تقلب در آن را به حداقل برسانید، می توانید به منظور جلوگیری از انتشار یا به اصطلاح لو رفتن سوالات توسط شاگردان، بازه زمانی باز بودن آزمون را مساوی (یا تقریبا مساوی) با محدودیت زمانی بگذارید. این در صورتی است که از حضور تمامی شاگردان در آن بازه زمانی اطمینان دارید. برای مشاهده سایر ترفندهای جلوگیری از تقلب در آزمون آنلاین! کلیک کنید.

 یک مطلب اضافه برای حرفه ای ها- وقتی زمان به پایان می رسد:

وقتی زمان آزمون LMS به پایان می رسد لازم است تلاش شاگرد (پاسخ سوالات او) تحویل داده شود. پیشنهاد ما این است که پیش فرض آزمون را تغییر ندهید و اجازه دهید به صورت اتوماتیک پاسخ سوالات شاگردان تحویل داده شود. در شرایط خاص و موقعیت های ویژه ممکن است به سایر گزینه ها هم نیاز داشته باشید که شرح آن را در ادامه مشاهده می کنید.

شما در این بخش سه انتخاب دارید و می توانید مشخص کنید که اگر شاگردان تا پیش از اتمام زمان آزمون، آن را تحویل نداده باشند، چه اتفاقی بیافتد.

تلاش کاربر به طور خودکار تحویل داده شود:

با انتخاب این گزینه، در صورتی که شاگرد پیش از اتمام زمان آزمون، آن را تحویل نداده باشد، (بر دکمه اتمام آزمون کلیک نکرده باشد.)، سیستم به صورت خودکار تلاش کاربر (پاسخ های او) را تحویل می دهد. اگر شاگرد حواسش به زمان پایان آزمون نباشد و ناگهان زمان به پایان برسد، به صورت خودکار از آزمون خارج می شود و ممکن است پاسخ برخی سوالات که در ثانیه های آخر ثبت کرده، تحویل داده نشود و شما با شکایت هایی از جانب شاگردان مواجه شوید که مودل پاسخ من را پاک کرده است! راه حل این مساله، آموزش شاگردان برای توجه به زمان آزمون است. خوب است شاگرد یک تا دو دقیقه قبل از پایان زمان آزمون، خودش دکمه پایان آزمون را بزند و با اطمینان کامل از ثبت همه تلاش هایش، از آزمون خارج شود.

مهلتی در نظر گرفته شود تا پاسخ های ثبت شده تحویل داده شوند، ولی سؤال اضافه تری قابل پاسخ نیست:

بعد از بروز مشکل در شیوه قبلی، ممکن است بخواهید بعد از پایان زمان آزمون فرصت کوتاهی برای مرور و جمع بندی سوالات پاسخ داده شده (نه پاسخ به یک سوال جدید) به شاگرد بدهید. مودل فکر اینجا را هم کرده است! با انتخاب این گزینه، سیستم پس از پایان محدودیت زمانی آزمون، زمان محدودی را (که میزان آن را شما تعیین می کنید) جهت جمع بندی و کلیک بر دکمه اتمام آزمون به شاگرد می دهد. در این مدت امکان پاسخ دهی به سوالات جدید وجود ندارد. اگر این گزینه را انتخاب کنید، یک مورد به این بخش از تنظیمات با عنوان مهلت تحویل پاسخ ها اضافه خواهد شد. با تنظیم زمان مهلت تحویل پاسخ ها، می توانید زمان اضافه تری که پس از پایان محدودیت زمانی جهت اتمام آزمون در اختیار شاگرد قرار می گیرد را تعیین کنید.

زمان بندی آزمون آنلاین
زمان بندی آزمون آنلاین

توجه کنید که در این مهلت، شاگرد امکان ثبت پاسخ جدیدی ندارد و فقط می تواند سوالات قبلی که پاسخ داده را ویرایش کند و در نهایت ودش بر روی دکمه پایان آزمون کلیک کند.

انتخاب این شیوه هم ممکن است با چالش هایی همراه باشد. شاگردی را تصور کنید که مدتی در آزمون بوده و پاسخ سوالات را داده است. پیش از آنکه زمان به پایان برسد و او دکمه ثبت پاسخ ها و اتمام آزمون را بزند، اینترتش قطع شده و دسترسی اش به آزمون از بین برود. تمام تلاش او از دست رفته و سیستم و استاد هیچ رکوردی از پاسخ او به سوالات ندارند. باز هم پیشنهاد ما انتخاب شیوه اول و آموزش شاگردان به پایبندی به زمان بندی آزمون آنلاین است.

آزمون باید پیش از اینکه زمان به پایان برسد تحویل داده شود، در غیر اینصورت شرکت در آزمون محسوب نخواهد شد:

با انتخاب این تنظیم، لازم است شاگردان پیش از آنکه زمان آزمون به پایان برسد، آزمون خود را تحویل دهند. در غیر این صورت اصلا شرکت در آزمون برای شاگرد محسوب نخواهد شد. 

آنچه در این نوشته خوانده اید:

می توان گفت، یکی از ویژگی های آزمون که از نظر اکثر اساتید و معلمان، مهم است، برگزاری آزمون در یک زمان و مدت مشخص و از پیش تعیین شده است. در این نوشته با انواع تنظیمات مربوط به زمان آزمون آنلاین LMS آشنا شدید. اینکه آزمون آنلاین چه زمانی باز و چه زمانی بسته شود، مدت زمانی که شاگرد می تواند در حال پاسخ گویی به سوالات آزمون آنلاین باشد، چقدر باشد و نحوه برخورد آزمون با دانش آموزی که وقتش به پایان رسیده ولی هنوز آزمون خود را تحویل نداده است چه باشد.  

برای تنظیم پوسته یک آزمون آنلاین حرفه ای هنوز چند قدمی مانده است. تنظیم نمره آزمون LMS، تنظیم محدودیت های اضافی برای شرکت در آزمون،  تنظیم بازخورد کلی در آزمون LMS قدم های بعدی طراحی پوسته یک آزمون آنلاین حرفه ای هستند.

شما هم از تجربه ها و سوالاتی که در طراحی آزمون با آن مواجه بوده اید، برای ما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید